ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ

Φίλες και φίλοι αγαπητοί μου πρόσφυγες,

Ακούσαμε τα κορυφαία επιτεύγματα του προέδρου Αναστασιάδη σχεδόν στα 10 χρόνια διακυβέρνησης του… Φώναζε και καυχιότανε ως εκπρόσωπος της εξουσίας, ακούσαμε ένα πρόεδρο, να μιλά όχι σαν πρόεδρος όλων των Κυπρίων ,αλλά σε αυτή την μειοψηφία που οι συγκυρίες του χάρισαν την εκλογή…

Ακούσαμε ένα πρόεδρο που συχνά κάνει όχι χρήση, αλλά κατάχρηση της γλώσσας της εξουσίας, παραβιάζοντας τη λειτουργία της, την επικοινωνία, και στη θέση της να επιβάλλει τον ιδεολογικό λόγο του κόμματος του… ,τον εξουσιαστικό μονόλογο, με στόχο την επιβολή ελέγχου και την ποδηγέτηση του δέκτη…..

Τέλος πάντων ας έρθω στο θέμα μου ,

Δεν ακούσαμε όμως κ. πρόεδρε να έχετε κάνει έστω και το παραμικρό για τους πρόσφυγες του 1974, τους ξεχασμένους…, που χάνονται και πεθαίνουν σιγά σιγά στους ερειπωμένους και ετοιμόρροπους συνοικισμούς του τέως π. Κυπριανού…, πολιτική του λίγο ακόμη και δεν θα υπάρχετε παίρνοντας και το πρόβλημα μαζί σας….

Ξύπνα πρόσφυγα 10 χρόνια διακυβέρνηση Αναστασιάδη- ΔΗΣΥ, δεν ασχολήθηκαν μαζί σου ,είναι ποτέ δυνατό να σε θυμηθούν στην νέα 5 ετία….!!!

Φίλε πρόσφυγα για πόσο ηλίθιους μας περνάνε ακόμη… Είναι πολύ προσβλητικό όταν σε περνάνε για ηλίθιο δεν το αντιλαμβάνεσαι,ακόμη δεν σε κούρασε;;;

Θέλουμε εδώ και τώρα υπουργείο για τους Ελληνοκυπρίους πρόσφυγες, που θα στοχεύει αποκλειστικά στην δικαίωση των προσφύγων του 1974.

Ξύπνα πρόσφυγα, ξέφυγε επιτέλους από το μηδέν, ξέφυγε από την ανυπαρξία επιτέλους, πάψε να ζεις στην ανυπαρξία που σε θέλουν.

Δεν ανήκεις σε κανένα κόμμα, ανήκεις στην κατεχόμενη πατρίδα σου….

Θέλουμε πολιτική για τους πρόσφυγες που θα στοχεύει αποκλειστικά στην δικαίωση των προσφύγων του 1974 και όχι υποσχέσεις και παραμύθια.

Αρκετά κορεστήκαμε από τις ψευτιές σας….

Ξύπνα πρόσφυγα ,μπορείς, ανύψωσε επιτέλους το χαμένο ηθικό και γόητρο σου, Δεν ψηφίζουμε κανένα χωρίς ξεκάθαρη και εφικτή πολιτική για τους πρόσφυγες.

Σύντομα και το δικό μας κόμμα θα έχει επαφές με υποψηφίους προέδρους κατόπιν αποφάσεως της επιτροπής μας.

Δρ. Μάριος Χατζηχάννας.

Προέδρος