ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ ΤΗ ΓΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΉΚΕΙ

Δεν θα αφήσουμε να μας χωρίσετε την χώρα μας, την Κύπρο μας, μερικοί πολιτικάντιδες, κάποιοι υποψήφιοι για την προεδρία και μια χούφτα Ψευτο-Πατριώτες( που ευτυχώς σας πήραμε χαμπάρι), με το έτσι θέλω-αποφασίζω και διατάζω, με τις ιδέες σας για φράκτες και συρματομπλέγματα ,με αφορμή το μεταναστευτικό και τους παράτυπους-λαθρομετανάστες.

Το πρόβλημα ετούτο μπορεί να επιλυθεί τάχιστα, όταν το κράτος κόψει τα επιδόματα, επικαλεστεί το δίκαιο της ανάγκης σε μια ημικατεχόμενη χώρα για λόγους Εθνικού συμφέροντος και επιβάλει αποτελεσματικό έλεγχο στην παράνομη εργοδότηση και με μια σειρά άλλων προλυπτικών και αποτρεπτικών μέτρων ,ώστε η χώρα μας να μην διαφημίζεται στους παράτυπους-παράνομους αυτούς κύκλους ως “Η γη της επαγγελίας και της καλοπέρασης “.

Δεν φτάνει που 48 χρόνια τώρα, έχουμε κατοχή και εισβολή, διαμοιρασμό της πατρίδα μας από τον Τούρκο εισβολέα, τώρα θα βάλουμε από μόνοι μας τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας, δημιουργώντας εμείς οι ίδιοι ένα τείχος διαμοιρασμού και ίσως ταφόπλακας στην προοπτική επίλυσης του Κυπριακού, δίνοντας και προς τα έξω και στην Ευρωπαϊκή κοινότητα, την εσφαλμένη εικόνα ότι συναινούμε για δύο οντότητες και ξεχωριστά κράτη.

Εμείς οι Πρόσφυγες της Κύπρου του 1974, και τα παιδιά μας, ΔΕΝ χαρίζουμε ούτε στους από εκεί σφετεριστές τις περιουσίες μας, αλλά ούτε και στους από εδώ βολεμένους σε καρέκλες και καριέρες τόσων χρόνων ΚΟΡΟΪΔΊΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΎ, τα ανθρώπινα δικαιώματα μας.

Θέλουμε την ΔΙΚΑΙΩΣΗ και ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ στα σπίτια μας. Απαιτούμε την ΣΤΉΡΙΞΗ με πράξεις άμεσες και χειροπιαστές λύσεις -όλου του Προσφυγικού κόσμου, που επομίστηκε τόσα χρόνια, όλο αυτό το βάρος και ΑΠΑΙΤΟΎΜΕ ΙΣΗ ΚΑΤΑΝΟΜΉ ΒΑΡΏΝ.

Είναι δικαίωμα σε όλους τους Πρόσφυγες της Κύπρου του 1974 και τα παιδιά τους,να δίνουν την παρουσία τους ζωντανά στην κατεχόμενη μας Γη ετούτη , να προσκυνούν στα Άγια ετούτα χώματα και να θυμίζουν στους κουβαλητούς της κατοχικής Τουρκίας ότι εμείς ΕΊΜΑΣΤΕ ΕΔΏ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ.
Κάποτε πριν λίγα χρόνια, βλέπαμε μόνο από φωτογραφίες και στα σχολικά τετράδια,την Κερύνεια, την Αμμόχωστο, την Μόρφου, την Καρπασία και αναπωλούσαμε όλη την Κατεχόμενη γή μας, τα σπίτια, τις περιουσίες, τις εκκλησίες και τα χωριά μας.

Σήμερα τουλάχιστον, μπορούμε έστω και περιορισμένα, να τα αγγίξουμε, να τα νιώσουμε, να μυρίσουμε τη θάλασσα ετούτης της γης, που δεν τους έφερε η αγαπημένη θάλασσα της Κερύνειας, αλλά το δικό μας ξερό κεφάλι, ο διχασμός και η προδοσία.

Δεν έχετε το δικαίωμα κύριοι, να στερήσετε από κανένα πρόσφυγα με τις πράξεις ή παραλήψεις σας ή και αδιαφορία σας ή και προσωπικό σας συμφέρον, την Ελπίδα για λύση και Επιστροφή. Θέλουμε να μπορούμε, να μεταβαίνουμε εκεί, στη ΓΗ που μας ανήκει, με τα παιδιά μας, με ότι τρόπο και θεμιτό μέσο διαθέτουμε και να τους δείχνουμε τα σπίτια των παππούδων και πατεράδων μας, όχι μόνο από τις φωτογραφίες και τα τετράδια.

Θέλουμε τα παιδιά μας να γνωρίζουν ετούτη τη ΓΗ ,να την αγαπήσουν, να την διεκδικήσουν και να είναι οι συνεχιστές μας, όσα χρόνια και εάν περάσουν, ΕΤΟΥΤΗ Η ΓΗ ΕΊΝΑΙ ΔΙΚΉ ΜΑΣ-ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ. Γιατί “Η ΓΗ ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΚΡΙΚΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΎΓΟΥΝ.”

Γιάννος Φλουρής
Υπόχρεος μόνον προς την Πατρίδα και τους Ανθρώπους αυτής.
ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ .