Ελληνοκύπριε πρόσφυγα…

Ελληνοκύπριε πρόσφυγα, σήμερα οι Αξιωματούχοι του κράτους μας, θα τιμήσουν την 39η επέτειο του ψευδοκράτους με την σιωπή τους έτσι ακριβώς όπως έκανα για 48 ολόκληρα χρόνια, τίμησαν με την σιωπή τους την απαράδεκτη και καταδικαστέα κατοχή του 37% της πατρίδας μας, μα και συνάμα υπενθυμίζουν σε όλους μας να ξεχάσουμε την δικιά μας κατεχόμενη περιουσία, τη δική μας κατεχόμενη γη, τη δική μας κατεχόμενη πατρίδα…

Ελληνοκύπριε πρόσφυγα, σε καλούν οι αξιωματούχοι μας εδώ και πολλά χρόνια, να σιωπήσεις, να μην εκδηλώνεστε να μην διαδηλώνεις και να διεκδικείς το δίκιο σου, για την δημιουργία τάχατες της ανάγκης του καλού κλίματος και για να τυγχάνουν καλής φιλοξενίας όταν επισκέπτονται τα κατεχόμενα, κάτι που θέλουν να διαιωνίζεται,έτσι όπως θα ήθελαν να κάνουν οι “καλοί “… μέχρι το τέλος σου, μέχρι το τέλος μας…

Ελληνοκύπριε πρόσφυγα το άδικο τις εισβολής και κατοχής και τα όσα έκανε ο Τούρκος και κάνει, έπρεπε να βγάζουν στον δρόμο τους πολίτες, διαδηλώνοντας να διεκδικήσουν τα αυτονόητα.
Αυτοί όμως με τις λανθασμένες πολιτικές τους σε μαντρώσανε λες και τα ανθρώπινα δικαιώματα ισχύουν επιλεκτικά.

Για λαούς σαν και εμάς τους Ελληνοκυπρίους πρόσφυγες δεν ισχύουν, και αποκλείεται να τα διεκδικήσουμε με πορείες και διαδηλώσεις.

Που βρίσκεσαι σήμερα πρόσφυγα, μα και εσυ Ελληνοκύπριε αδελφέ;

Ελληνοκύπριε πρόσφυγα ετούτοι όλοι δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί σε ακούγανε για 48 χρόνια χωρίς να σε νιώθουν, απλά σε δούλευαν.

Ήθελαν αριστερό,δεξιό,κεντρώο,τυχοδιώκτη,συμφεροντολόγο,κομματόσκυλο καθαρά για το κομματικό συμφέρον αλλά και σε αλλότρια συμφέροντα εκμεταλλευόμενοι τον δικό σου αγώνα που τώρα θυσίασαν.

Άλλο ακούω και άλλο γνωρίζω πραγματικά, νιώθω και πράττω.

Ελληνοκύπριε πρόσφυγα μπορείς να οργανωθείς, μακριά από αυτά που σε διχάζουν και σε εκμεταλλεύονται.. μπορείς να πάρεις την τύχη σου στα χέρια σου να αποκτήσεις την δικιά σου φωνή.
Ξύπνα πρόσφυγα δεν μπορείς να μένεις απαθής στα τεκταινόμενα, μην περιμένεις να σε λυπηθεί κανείς.

Μπορούμε πρόσφυγες να αλλάξουμε τα πράγματα,είμαστε οι τελευταία γενιά πριν το τέλος.
Είμαι πρόσφυγας στην ίδια μου την πατρίδα. ΔΙΕΚΔΙΚΏ τα αυτονόητα ΔΙΕΚΔΙΚΏ τα ανθρώπινα δικαιώματα μου.

Τα σπίτια ΜΑΣ δεν θα γίνουν ποτέ δικά σας. Τα δέντρα ΜΑΣ δεν θα σας δώσουν ποτέ καρπούς. Η γη ΜΑΣ δεν θα γίνει ποτέ φιλόξενη για εσάς. Το χώμα ΜΑΣ δεν θα ταιριάξει ποτέ με την φτέρνα σας.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΔΩΣΕ ΦΩΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΚΎΠΡΟΥ.
ΤΗΛ: 70002074
Μάριος Χατζηχάννας
Πρόεδρος