Εκδήλωση στο Δασάκι της Άχνας και συγκεκριμένα στο 3 συναπάντημα Προσφύγων- Μνήμες από την Προσφυγιά…

Την Παρασκευή 20/10/23, αντιπροσωπεία του κόμματος ΔΙΚΑΙΩΣΗ-ΣΤΉΡΙΞΗ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ με επικεφαλή την Αναπληρωτή Πρόεδρο κυρία Άντρη Σοφοκλή και τον Ιδρυτή του κόμματος μας κύριο Γιάννο Φλουρή, μαζί με ομάδα μελών του Κινήματος μας, παρευρέθηκαν σε εκδήλωση στο Δασάκι της Άχνας και συγκεκριμένα στο 3 συναπάντημα Προσφύγων- Μνήμες από την Προσφυγιά, που διοργανώνει η κοινότητα Άχνας.

Είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στον χώρο όπου αμέσως μετά το 1974 περίπου 80 χιλιάδες Πρόσφυγες συμπατριώτες μας βρήκαν καταφύγιο με τις οικογένειες τους.
Εκεί λοιπόν στον πρόχειρο καταυλισμό με τα χιλιάδες αντίσκηνα- στο Δασάκι της Άχνας, στήθηκαν συσσίτια, νοσοκομείο, σχολείο, νοσοκομείο,εκκλησία….

Εκεί μαθήτευσαν τα παιδιά των Προσφύγων μας, εκεί έγιναν γάμοι, βαφτίσεις και κουβάλησαν τα όνειρα μαζί τους για μία νέα αρχή….

Η εκδήλωση έλαβε τη στήριξη της κυβέρνησης, με την παρουσία και οικονομική ενίσχυση από την έντιμη υπουργό Παιδείας, κυρία Αθήνα Μιχαηλίδου.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους τους διοργανωτές και συντελεστές της εκδήλωσης ετούτης, ειδικά στην κοινότητα Άχνας, για την άψογη φιλοξενία και το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ-ΣΤΉΡΙΞΗ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ