Εκδηλώσεις «Μνήμες Κατεχόμενης Γης 2023»…

Η 15η Νοεμβρίου είναι η θλιβερή επέτειος της παράνομης ανακήρυξης του ψευδοκράτους. Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος και μέλη του κόμματος ΔΙΚΑΙΩΣΗ-ΣΤΉΡΙΞΗ-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ έδωσαν το παρών τους στις εκδηλώσεις «Μνήμες Κατεχόμενης Γης 2023» της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων, για καταδίκη της ανακήρυξης του ψευδοκράτους το 1983.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 λειτούργησαν θεματικά περίπτερα για την Κατεχόμενη Γη μας στον πολυχώρο “Pavilion” στη Λακατάμια. Η έκθεση δέχτηκε κοινό και οργανωμένες επισκέψεις από εκατοντάδες μαθητές δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να μάθουν για τα κατεχόμενα χωριά και τις πόλεις μας.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτέλεσε η βραδινή μεγάλη αντικατοχική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 7.00μ.μ., στην αίθουσα «Αρχάγγελος» της Ιεράς Μονής Κύκκου στη Λακατάμια.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν, πέραν του Προέδρου της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων και του Προεδρεύοντα της Επιτροπής Κατεχόμενων Κοινοτήτων, η Δήμαρχος Λακατάμιας και ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου.

Οι ομιλητές έστειλαν μηνύματα αγωνιστικότητας και ομοψυχίας του προσφυγικού κόσμου σε αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές για τον τόπο μας. Επίσης, αναγνώστηκε και εγκρίθηκε Ψήφισμα, το οποίο θα αποσταλεί σε φορείς της πολιτικής ηγεσίας και σε διεθνείς αντιπροσωπείες.
Το ΚΟΜΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΉ Καταδικάζει την 40χρονη ανακήρυξη του ψευδοκράτους και τη συνεχιζόμενη κατοχή της γης και των περιουσιών μας από το 1974 και την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους το 1983. Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε αταλάντευτα τον αγώνα για
ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ και υπενθυμίζουμε προς κάθε κατεύθυνση οτι:

Τα σπίτια ΜΑΣ δεν θα γίνουν ποτέ δικά σας.
Τα δέντρα ΜΑΣ δεν θα σας δώσουν ποτέ καρπούς.
Η γη ΜΑΣ δεν θα γίνει ποτέ φιλόξενη για εσάς.
Το χώμα ΜΑΣ δεν θα ταιριάξει ποτέ με την φτέρνα σας.

ΚΙΝΗΜΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
ΔΩΣΕ ΦΩΝΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΚΎΠΡΟΥ.
ΤΗΛ: 70002074