Ελληνοκύπριε πρόσφυγα διεκδίκησε να είσαι ένα ισότιμο μέλος της Κυπριακής κοινωνίας, ισότιμος Ευρωπαίος πολίτης με δική σου οντότητα και δική σου φωνή

Ελληνοκύπριε πρόσφυγα διεκδίκησε να είσαι ένα ισότιμο μέλος της Κυπριακής κοινωνίας, ισότιμος Ευρωπαίος πολίτης με δική σου οντότητα και δική σου φωνή.
Πρόσφυγα δεν μπορεί να σου πάρει κάνεις την περιουσία σου, γιαυτό όταν δίνεις κάτι στους άλλους, να το έχεις επιλέξει εσύ και να μη σου το έχει επιβάλει κανείς. Έτσι θα υπάρχει ισορροπία τόσο μέσα σου όσο και στις σχέσεις σου με τους άλλους γύρω σου..
Ελληνοκύπριε πρόσφυγα δεν διεκδικούμε επιθετική συμπεριφορά απέναντι στα αδέλφια μας μη πρόσφυγες γιατί είναι κάτι διαφορετικό και δεν θα πρέπει να φτάσουμε μέχρι σε εκείνο το σημείο. Αντίθετα, σεβόμενος τους άλλους θα κάνεις σαφές με ευγενικό και ήρεμο τρόπο ότι θα πρέπει να γίνεις κι εσύ σεβαστός επιτέλους.
Ελληνοκύπριε πρόσφυγα η ψυχολογία του ανθρώπου λέει πως οι άνθρωποι που δυσκολεύονται να διεκδικήσουν είναι γιατί νιώθουν πως θέλουν να είναι αποδεκτοί και αρεστοί στα κόμματα, στις κυβερνήσεις ακόμη και στην ίδια την κοινωνία και θυσιάζουν συχνά τα ανθρώπινα δικαιώματα τους και τα κεκτημένα τους, αλλά και κάποτε και τα πάντα για κάτι τέτοιο και μόνο…
Ενώ μια άλλοι ομάδα είναι αρκετά παθητικοί, ανασφαλείς και νιώθουν φόβο ή ντροπή όταν ζητούν το αυτονόητο ή όταν πρέπει να προτείνουν κάτι, να ρωτήσουν ή να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Και όταν το κάνουν, νιώθουν ενοχές και είναι λάθος μεγάλο λάθος….
Το να είσαι διεκδικητικός, ή αλλιώς η διεκδικητικότητα, σημαίνει να έχεις τη δύναμη και την ικανότητα να διεκδικείς τα αυτονόητα και τα δικαιώματα σου, να εκφράζεις την προσωπική σου άποψη ελεύθερα και χωρίς φόβους, να ζητάς κάτι από τους άλλους και γενικά να συνδιαλέγεσαι χωρίς ενοχές και να νιώθεις ισότιμος με τους άλλους…
Ελληνοκύπριε πρόσφυγα, αν επιβίωσες είναι εκ θαύματος, γιατί δεν σε άφησαν να μάθεις ότι η υγιής διεκδικητική συμπεριφορά είναι αναγκαία για να επιβιώσεις, να συμβιώσεις και να ζεις στην πατρίδα σου στο οικογενειακό ή εργασιακό σου περιβάλλον….ευτυχισμένος.
Δεν σημαίνει ότι θα είσαι επιθετικός ή άδικος προς τους άλλους, αλλά σημαίνει πως λαμβάνοντας υπόψη την ισονομία την ισοτιμία και γενικά το δίκαιο δεν θα αδικήσεις σε καμία περίπτωση τον εαυτό σου.
Πρόσφυγα αδελφέ έτσι θα αποκτήσεις όσα σου αξίζουν.. την κατεχόμενη πατρίδα σου την κατεχόμενη γη σου τα ανθρώπινα δικαιώματα σου και ναι με βεβαιότητα θα νιώθεις περισσότερη αυτοεκτίμηση και προσωπική αξία.
Μπορούμε πρόσφυγες να αλλάξουμε τα πράγματα είμαστε οι τελευταία γενιά πριν το τέλος…είμαι πρόσφυγας στην ίδια μου την πατρίδα διεκδικώ τα αυτονόητα διεκδικώ τα ανθρώπινα δικαιώματα μου.